2023 Ev Dekorasyonu

4.9
(8)

Yeni bir sezon geldiğinde her zaman heyecan vericidir ve ev dekor trendlerinizi güncellemenin zamanı gelmiştir. Yeni bir yıl başlar ve tıpkı gardırobunuzu yeni aksesuarlar, belki yeni ayakkabılar veya bir palto ile tazeler gibi, iç mekanlarımız da biraz yenilenmeden yararlanabilir.

Evlerimiz, olması gerektiği gibi, sevdiğimiz her şeyin sürekli gelişen bir karışımıdır. Yeni sezon moda mobilyalarda olduğu gibi, bizi evlerimizi tamamen değiştirmek yerine güncellemeye teşvik eden yeni ortaya çıkan ev dekorasyonu trendleri.

Ev Dekorasyonu Trendleri 2023

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 2023’de izlenecek öngörülen trendlerin tamamı, yeni bulduğumuz özgürlüğü kucaklamak ve çevremizdeki dünyayla yeniden ilişki kurmakla ilgili. Renkler daha cesur, daha cesur ve daha heyecan verici. Desenler daha doğal şekil ve formları yansıtıyor.

Trendlerden kaçış yok. Popüler boya tonlarından mobilya seçimlerine kadar, ister onlara göre yaşayın, ister tamamen etkilenmemiş hissedin, evlerimiz için tasarlanan her şey daha geniş bir trendden etkilenir.

Elbette, güncellemek istediğiniz oda veya alan için daha spesifik trendlerden yararlanabilirsiniz. Salon trendlerine ,  duvar kağıdı trendlerine ve boya trendlerine bir göz atın. Bu, tasarımın tüm yönlerinde eğrinin önünde olmanızı sağlayacaktır. 2023’de nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair iyi bir genel anlayış istiyorsanız, işte göz önünde bulundurmanız gereken ilk sekizimiz.

Trend 1. Leylak

Leylak kanepe ve leylak perdeler ile büyük oturma odası

Moda dünyasında zaten çok büyük, bu yüzden bu açık mor gölgenin iç dünyaya da çarpması uzun sürmeyecek. Bazıları için biraz fazla doksanlar dönemini andırıyor olabilir, ama korkmayın, yetişkin bir makyaj geçirdi. Artık göz alıcı ama güzel, şık bir stil yaratmak için metalik yüzeyler, akıllı aynalı mobilyalar ve peluş kadifelerle güzel bir şekilde çalışıyor.

Mor oturma odaları fikri   bazılarına biraz fazla ‘Soyunma Odası’ gibi görünebilir, aslında her zaman popüler olan bin yıllık pembe trendinden doğal bir hareket oldu ve 2023 Baharı için büyük olacak. Morun daha canlı bir tonu olan Very Peri olarak 2023 Yılın Rengi. Bu hala biraz fazla cüretkar geliyorsa, o zaman leylak, bahar için evinize yeni, eğlenceli bir renk katmak için ihtiyacınız olan basamak taşı gölgesidir.

Trend 2. Akan şekiller

Kavisli kanepe ve sandalye ve tek renkli halı ile modern oturma odası

İnsan vücudunun doğal kıvrımlarını kutlayan bu trend, doğada sıklıkla görülen akışkan çizgileri ve küresel şekilleri araştırıyor. Sanat eserlerinde ve kilimlerde mobilya, aydınlatma ve baskılara da katkıda bulunur, doğal olarak sakinleştirici olmasına rağmen, yine de bazı gösterileri durduran parçalara sahip olabilir.

Tek renkli bir paletin hayranıysanız, bu trend tam size göre, çünkü siyah ve beyazın zıtlığı bu çağdaş görünüme göz alıcı bir his veriyor. Buklet aşk koltukları, gösterişli kilimler ve basit ama çarpıcı aydınlatma, hepsi evinize harika bir hava katacak.

Yeni Curves serisi, daha sıcak ve samimi bir his sağlamak için ev eşyalarının yumuşatılmasına yönelik trendi yansıtıyor. Sert hatların bir odada hareket hissi vermek için daha akıcı ve kıvrımlı hale gelmesiyle, yeni kıvrımlı kanepe ve sandalyelerimiz sizi yumuşak, dokusal ve duyusal bir deneyimle sarmalayacak.

Trend 3. Taraklı şekiller

Kenarları mavi dalgalı beyaz çarşaflar

Denizden ilham alan bir trend, çoğu yıl devam ediyor ve 2023 de farklı değil. Taraklı kenarlar ve şekiller, tuhaf hissi ve kıvrımlı çizgileri ile özellikle sevdiğimiz bir stildir ve ayrıca mütevazı deniz kabuğuna da övgüdür. Yatak takımlarına güzel borulu kenarlar, taraklı kenarlı lake tepsiler, kavisli kenar süslemeli mobilyalar, kilimler tarak detaylarını düşünün. Temelde dalgalı bir kenardan yararlanabilecek her şey yapar! 

Ayrıca, tarak özellikli bir duvarın bir şemaya eğlence ve anlamsızlık duygusu getireceği için dekorasyonda büyük bir trend haline geliyor .

Trend 4. Yetmişli yılların stili

Kat kat yataklı ve arkasında raflı aksesuarlarla donatılmış yatak odası

Trendlerde her zaman olduğu gibi, aynı trendlerin tekrar geri döndüğünü görüyoruz ve ebeveynlerden ve büyükanne ve büyükbabalardan bunu ‘ilk sefer’ nasıl hatırladıklarına dair sonsuz yorumlara neden oluyoruz (işaretli bakışlar). 2023 için, Yetmişlerin nostaljik tasarımları, geometrik baskılar, kıvrımlı mobilyalar ve kadife, fırçalanmış pirinç ve camın lüks vurgularını içeren büyük bir görünüm olacak.

Başlıklarda ve küvet sandalyelerinde daha önce bahsedilen taraklı şekilleri burada bile göreceğiz.

Retro, sepya gölgeli parçalar, davetkar, bastırılmış bir ışıltı yaratırken tipik olarak aydınlatma tasarımlarında görülen popüler Yetmişler görünümünde oynuyor. Artan talebe ayak uydurmak için aydınlatma, ev aksesuarları ve sofra takımlarında renkli cam tasarımları sunduk, yeni ve taze tutmak için katmanlı asetatlar ve iki tonlu stiller denedik.’

Trend 5. Ev bitkileri 

Ahşap merdivenler ve bir sürü yeşil ev bitkisi olan koridor

Doğayla ve dış dünyayla olan bağlantımız geçen yıl ya da öylesine yoğunlaştıkça, dışarıyı daha fazla içeri getirmek istememize şaşmamalı ve ev bitkileri gelecek yıl dekorasyon planlarımıza hakim olmaya devam edecek. Öyle ki, Dulux, ülke çapında ortaya çıkan houseplant severlerin patlamasını yansıtmak için Greenhouse adlı tam bir renk paleti başlattı. 

Ancak evlerimizin içinde tropik bir vaha yaratmak yeşil parmaklılar için çok iyi, peki ya aramızdaki kahverengi parmaklı, daha az bilgili bitki ebeveynleri? Bu, hepimizin bu yapraklı görünümden faydalanmasına izin veren, ana caddelerde ve çevrimiçi olarak sunulan birçok harika ‘sahte’ seçenek sayesinde. Bu hile ikisini karıştırmaktır, böylece avuç içi ve sulu meyveler gibi bakımı daha kolay olan ev bitkileriniz gerçek olabilir, daha zor ve daha pahalı seçenekler yapay olabilir, ancak evinize gelen ziyaretçiler asla bilmeyecek. Sadece yaptığınızdan emin olun, böylece sahteleri sulayın ve gerçekleri göz ardı etmeyin!

Trend 6. Renk engelleme

2023 için oturma odalarında ve yatak odalarında sadece renklerle daha maceralı olmuyoruz, banyolar ve mutfaklar da daha cesur bir muamele görüyor. Tüm bu alanlar için yeni ve büyük bir trend, tüm duvarı boyayarak ve aynı gölgede döşemek suretiyle tek bir renkte ıslatmak ve kesintisiz ve sürükleyici bir koza yaratmaktır. 

Duvarları, radyatörleri, tavan güllerini, resim korkuluklarını ve süpürgeliklerini aynı gölgede ve hatta gerçekten kararlıysanız mobilya ve aksesuarları düşünün. Eskiden moda, tavanları ve ahşap işçiliği taze, parlak beyaz tutmak iken, şimdi giderek daha fazla evin renk bloğunu benimsediğini ve renk seçimlerinde çok daha cesur olduğunu görüyoruz.

Trend 7. Şemsiye

yeşil panelli duvarlı koridor, renkli boyalı merdivenler ve

Bu nostaljik trend, hem modern hem de geleneksel bir dekor içinde çalışır ve herhangi bir renk şemasına dahil etmek için gerçekten eğlenceli ve eğlenceli bir modeldir.

Evet bu doğru, evlerimiz çok daha şık olmaya hazırlanıyor. Popülaritesinin yeniden ortaya çıktığını gören geçmişin bir başka trendi (en iyisi o eski okul yaz üniformasını bul ve ileri dönüşüme geç) şemsiye kilimlerde, minderlerde, perdelerde, sofra takımlarında, döşemelerde ve ötesinde görülecektir! İki tonlu basit bir desen olan ilginç dama tahtası efekti, tam da Bahar için iç mekanlara damgasını vuruyor. 

Trend 8. Cottagecore rahatlığı

iç tasarım trendleri 2021 Cottagecore yatak odası

İlk olarak 2020’de ortaya çıkan, ancak sosyal medyayı süpürmeye devam eden ve 2023’de de büyük olmaya devam eden bir trend. Bu görünümü destekleyen ilham verici görüntülerin akışını görmek için Instagram ve Pinterest’te #cottagecore araması yapın. Bu sade görünüm, ister bir dönem mülkü isterse bir kır evi olsun, karakterli yerler için mükemmeldir. Tarz, parke zemin, açık kirişler ve çıplak tuğla gibi geleneksel dokunuşlarla zenginleştirilmiştir. Cazibe eklemek için eski ve yeni ev satın alımlarının bir karışımıyla stil verin.

Bu trend, bir zarafet ve İngiliz tuhaflığı dokunuşuyla birlikte konfor ve rahatlık için ortak bir ihtiyacı yansıtıyor. Evinize bir kişilik sıçraması eklemek için ilginç desenler, yapraklı, doğadan ilham alan baskılar, altın aksesuarlar ve sevimli süsler düşünün.

2023 için ana dekorasyon trendi nedir?

Geçen yıl bize kapalı hissettiren bir dünyayla yeniden bağlantı kurarken, ana dekorasyon trendi kesinlikle her zamankinden daha etkileyici ve duygusal olmaktır. Daha cesur renk seçimleri yapın, daha fazla deseni benimseyin, sizi mutlu edecekse stillerinizi karıştırın ve beklenmedik bir şekilde neşe bulun. Sürdürülebilirlik 2023 için insanların zihninde ön planda olmaya devam ederken, evinizi güncellerken daha bilinçli seçimler yapın ve ‘modası geçmiş’ görünebilecek öğeleri yeniden kullanmaktan, geri dönüştürmekten ve yeniden düşünmekten korkmayın.

İç endüstri, sevkiyat ve stok sorunları yaşamaya devam ederken, yerel alışveriş yapmaya çalışın ve çoğu trendin daha önce burada olduğunu unutmayın, bu nedenle belki de evinizi yenilemek için bir dolapta saklanmış mükemmel bir öğeye sahipsiniz. Değilse, aileyi ziyaret etmek ve onların yerine baskın yapmak için mükemmel bir bahane!

Burayı Puanla

5 Yıldıza Kadar Bir Puan Seç

Ortalama Puan : 4.9 / 5. Toplam Oy : 8

Burayı ilk değerlendiren siz olun.